Trajnost, funkcionalnost, estetika

Mermerni kuhinjski elementi

Uobičajena kuhinja je, raspored sastavlјenih ormana, prekrivenih više ili manje kontinuiranom radnom površinom koja može biti izrađena od različitih materijala sa različitim atributima funkcionalnosti, izdržlјivosti i estetike.

Mermerne kuhinjske ploče i elementi ubedljivo su najbolje rešenje – kako u estetskom tako i u higijenskom smislu, a mogu postaviti na samostojeća ostrva, trpezarijske stolove ili šankove, kao radne površine itd. Mogu da sadrže konzole i pregrade u zavisnosti od potrebne funkcije.
Horizontalna površina i vertikalne ivice radne ploče od mermera mogu se ukrašavati na različite načine, od običnihn standardnih, do vrlo složenih obrada, a sve po potrebama i zahtevima klijenata.

DRIMSTONE poseduje obradne kapacitete koji svaku želju ili arhitektonski crtež mogu pretvoriti u gotov proizvod. Na Vama je samo da odaberete materijal …

Večitost, originalnost, elegancija

Mermerni kamini

Mermerni kamini u prošlosti su predstavljali statusni simbol i znak bogatstva. Od tada pa do današnjih dana malo se toga promenilo, jer mermer pruža trajni kvalitet i neograničene estetske mogućnosti tako da je i dalјe najpopularniji materijal od koga se izrađuju kamini.

Postoji još dobrih razloga zašto je to tako ! To je zato što je mermer dostupan u neverovatnom i predivnom rasponu boja, dezena i tekstura koje se mogu prilagoditi svakom estetskom i arhitektonskom rešenju, ali i budžetu klijenta.

DRIMSTONE izrađuje unikatne mermerne kamine, a takođe možemo u gotov proizvod pretvoriti I svaku Vašu ideju ili arhitektonski projekat.

Trajnost, funkcionalnost, lako održavanje

Mermerni podovi

Mermerne podove odlikuje pre svega raskošan izgled koji predstavlja odraz elegancije.

Kada se tome doda i funkcionalna strana tj. postojanost na habanje, lakoća održavanja i širok spektar kako mermera tako i granita koje je moguće uklopiti u svaki enterijer ili eksterijer jasno je zašto su podovi od kamena izbor onih koji znaju da cene estetiku i trajnost ove vrste rešanja.

DRIMSTONE svojim klijentima nudi rešenja po sistemu "ključ u ruke" - od priprme i sečenja mermernih ploča od sirovog bloka, do završne obrade po želji, i na kraju same ugradnje ploča na podove. Naši iskusni majstori iza sebe imaju na hiljade ugrađenih kvadrata kamena, što nas čini pouzdanim partnerom u izvođenju svakog projekta.

Trajnost, elegancija, stil

Mermerna stepeništa

Stepeništa od mermera odlično se uklapaju u svaki enterijer ili eksterijer, a sama tekstura kamena i širok spektar boja daju neograničene mogućnosti.

Sama obrada kamena zavisi od potreba i mesta ugradnje, a proizvodni pogoni DRIMSTONE su opremljeni najsavrmnijom opremom za obradu i sečenje.

U zavisnosti od Vaših potreba, odaberite vrstu kamena i teksturu iz našeg lagera, a sve ostalo prepustite nam, do same ugradnje kamena na stepeništa.

Večitost, originalnost, elegancija

Stubovi od kamena

Od davnina su kameni stubovi korišćeni u arhitekturi kao nezaobilazan estetski i funkionalni element.

DRIMSTONE izrađuje stubove od mermera i granita u različitim dimenzijama i prečnicima, a vrsta finalne obrade zavisi od potreba i želja klijenata ili arhitektonskog rešenja.

U zavisnosti od dimenzija stuba, možemo ih izrađivati ili u komadu ili sastavljati iz više delova. Takođe, vršimo i oblaganje kamenom već izlivenih betonskih stubova.

Večitost, originalnost, elegancija

Fasade od kamena

Kamen se koristi hilјadama godina u arhitekturi.
Tokom stotina godina, upotreba mermera i granita u izgradnji zgrada razvila se od masivnih nosivih zidova od čvrstog kamena, do tankih kamenih fasada pričvršćenih na nadgradnju zgrade. Tehnike dizajna i ugradnje mermernih fasada razvile su se od najranijih dizajna mermernih fasada do danas.

Mermerna fasada zahteva kontinuirani program održavanja tokom veka zgrade bez obzira na starost ili trenutno uočeno propadanje.